Ostale vijesti Migrantska kriza Ministar zdravlja obišao gradilište OB Pula

Pula, 31. listopada 2015.g. – Ministar zdravlja prim. Siniša Varga u pratnji suradnika, te sanacijske upraviteljice pulske bolnice doc.dr. Irene Hrstić, Istarskog župana Valtera Flege i pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, obišao je gradilište nove pulske bolnice.

Nova bolnica u Puli po funkciji će biti akutna bolnica, po vrsti opća bolnica a po kategoriji županijska bolnica sa svim potrebnim i od Ministarstva zdravlja prihvaćenim zdravstvenm i ostalim jedinicama. Funkcionalno tehnološke cjeline prostorno će biti smještene u dva međusobno povezana objekta koji se nastavno dograđuju na postojeće. U prvom objektu bit će smješteni bolnički odjeli svih specijalnosti, jedinice dijagnostički specijalističkih djelatnosti: klinička citologija, patohistološka dijagnostika, transfuzijska medicina te Jedinice specijalističko konzilijarnog liječenja, zajedničke medicinske jedinice bolnice (hitni bolnički prijem, operacijski blok s 10 sala, bolnička ljekarna, bolnička prehrana) te zajedničke nemedicinske djelatnosti bolnice (centralna sterilizacija, praonica, ravnateljstvo, tehničke službe s pogonom, garderobe, spremište otpada).  U drugom objektu bit će smješteni: jedinice specijalističko konzilijarnog liječenja svih specijalnosti (poliklinika, dnevne bolnice, dnevna kirurgija); centar za dijalizu, fizikalna medicina, jedinice dijagnostičkih djelatnosti (radiologija, laboratorij), laboratorij za invazivnu kardiologiju, te jedinica za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje. U tijeku je  usklađenje Projekta s Nacionalnim planom razvoja bolnica RH,  izrada dokumentacije za nabavu medicinske opreme te aplikacija opremanja dnevne bolnice i dnevne kirurgije za financiranje iz EU fondova. Također je u tijeku i adaptacija zgrade psihijatrije za koju su sredstava osigurali Ministarstvo zdravlja i grad Pula.

 "Impresioniran sam onime što vidim. Međutim, nije mi to prvi pogled na ovo gradilište, s obzirom da zahvaljujući tehnologiji web kamerom na internetu minimalno jednom tjedno pogledam gradilište i pratim što se dešava na terenu. Sve ide sukladno planu, neki segmenti grade se i brže od planiranog te vjerujem da ćemo u vrlo skorom roku biti u mogućnosti krenuti i s opremanjem kako bi bolnica bila čim prije na usluzi građanima Pule i cijele Istre“, izjavio je ministar Varga. 

Komentirajući  dobro poslovanje pulske Opće bolnice u prvih sedam mjeseci ove godine, s obzirom da je u tom razdoblju za 3,3 milijuna kuna imala više prihoda nego izdataka, kazao je kako su izlazak iz riznice i novi model ugovaranja te izrazito profesionalna uprava kombinacija koja polučuje izrazito dobre rezultate.

 "Opća bolnica u Puli jedna je od hrvatskih bolnica koja sada posluje pozitivno. Ne samo da je poslovanje bitno, već imamo značajno veći porast usluga koje se pružaju našim građanima i uz novu opremu i kadrove imamo bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za sve hrvatske građane", rekao je Varga.

 Nova pulska bolnica trebala bi biti gotova do siječnja 2018. godine, budući da je planirani rok bio 36 mjeseci od početka radova. 



Pisane vijesti | Investicije