Obilježen 9. hrvatski dan ljekarni

Zagreb, 29. listopada 2015.g. – Danas je devetu godinu uzastopce, u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva i Hrvatske ljekarničke komore, organizirano obilježavanje Hrvatskog dana ljekarni, kojem je nazočio i ministar zdravlja prim. Siniša Varga.

Na Cvjetnom  trgu u Zagrebu  okupio se veliki broj pacijenata koji su mogli obaviti besplatno mjerenje gustoće kostiju i savjetovati se s interdisciplinarnim timom (liječnici i ljekarnici) o prevenciji i rizicima osteoporoze, te odgovornoj primjeni lijekova i suplementacije. Ministar Varga pozdravio je inicijativu suradnje liječnika i ljekarnika radi što učinkovitije skrbi pacijenata te naglasio važnost ovakvih preventivnih akcija koje promiču odgovornost prema vlastitom zdravlju.  

Svrha obilježavanja Hrvatskog dana ljekarni je  promicanje ljekarništva i ljekarničke struke u javnosti te ljekarne kao mjesta, gdje se uz izdavanje lijekova i drugih proizvoda za zdravlje, mogu dobiti stručni savjeti o pravilnoj i racionalnoj uporabi lijekova, očuvanju zdravlja, prevenciji bolesti i poboljšanju kvalitete života. Zainteresirani  su ovom prigodom mogli besplatno izmjeriti ultrazvučnu gustoću kostiju, a građanima su podijeljene  i prigodne besplatne edukativne brošure o osteoporozi i pravilnoj primjeni lijekova kod osteoporoze.



Pisane vijesti | Obavijesti