Održan stručni sastanak "Zajedništvom do oralnog i općeg zdravlja"

U Ministarstvu zdravstva je održan stručni sastanak koji je imao za cilj istaknuti međuzavisnost oralnog i općeg zdravlja  kroz niz kliničkih problema koji se očituju sustavno i oralno.

Kroz primjere dobre prakse ukazalo na  potrebu i vrijednost jačanja i razvijanja multidisciplinarne suradnje u svakodnevnom radu. U svrhu racionalizacije troškova zdravstvene skrbi  što je od strateške važnosti, ukazana je potreba poticanja i jačanja  multidisciplinarne suradnje između liječnika medicine, liječnika dentalne medicine i suradnih zdravstvenih djelatnika kako bi se pružila pravodobna, učinkovita i racionalna zdravstvena skrb na sve tri razine zdravstvene zaštite, a prema načelima holističkog pristupa bolesniku.
Stručni sastanak organizirali su Ministarstvo zdravstva, Nacionalno povjerenstvo za djelatnost dentalne medicine i Radna skupina za razvoj i promicanje multidisciplinarne suradnje u području oralnog i općeg zdravlja, u suradnji sa Stomatološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Klinikom za stomatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb te  Referentnim centrom za preventivu u dentalnoj medicini RH.
Skupu su se obratili pomoćnica ministra zdravstva prim. dr. sc. Delfa Radić-Krišto,  predsjednica Nacionalnog Povjerenstva za djelatnost dentalne medicine dr.sc. Anka Jurišić Kvesić, Prodekan Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Darko Macan, predstojnik Stomatološke klinike KBC Zagreb prof.dr.sc. Željko Verzak, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine mr. sc. Hrvoje Pezo, predstavnik Hrvatske liječničke komore prof. dr. sc. Davor Vagić i prof. dr. sc. Marinka Mravak Stipetić predsjednica Radne skupine za razvoj i promicanje multidisciplinarne suradnje na podrućju  oralnog i općeg zdravlja.


Stranica