Potpisan ugovor o funkcionalnom spajanju vukovarske i vinkovačke bolnice

Potpisivanjem Ugovora o funkcionalnoj integraciji Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice  hrvatskih veterana  i Opće županijske bolnice Vinkovci, 31.srpnja 2017., nastavljena je funkcionalna integracija hrvatskih bolnica kojom Ministarstvo zdravstva planira ostvariti uštede te racionalizirati troškove hrvatskoga bolničkog sustava.

"Nastavljamo s onim što smo rekli.  Sačuvati i podići kvalitetu i s druge strane primaknuti svim pacijentima što bliže specijalističke usluge", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je nazočio potpisivanju ugovora u Vukovaru.
Dugoročno gledano, uštede bi  trebale biti značajne.
"Više puta sam rekao, tek dugoročno će biti značajnije uštede kada se neće duplirati kapaciteti i kupovati oprema koja se neće koristiti na dva mjesta. A kratkoročno će biti određenih ušteda s nešto manjim brojem dežurstava. U prvoj ili prvih nekoliko godina te uštede će biti nešto manje, ali za pet godina već će se primijetiti. Ako govorimo o kratkoročnim uštedama, to će možda biti i nekoliko milijuna na razini županije", rekao je ministar Kujundžić.
Kako navodi ravnateljica vukovarske bolnice Vesne Bosanac, i do sada su vukovarska i vinkovačka bolnica imale izvrsnu suradnju, a potpisanim ugovorom "samo su upotpunjeni neki elementi medicinske i nemedicinske suradnje".
Ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić najavio je kako će vinkovačka bolnica nastavit razvoj onih djelatnosti kojih u Vukovaru nema; otorinolaringologije, urologije i infektologije uz osnivanje Respiracijskog centra za bolesnike koji su ovisni o respiracijskim uređajima.
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić je iznimno zadovoljan te je izjavio kako je potpisivanje ugovora o funkcionalnoj integraciji vukovarske i vinkovačke bolnice korak naprijed.
Ministar zdravstva Milan Kujundžić je, nakon potpisivanja ugovora, obišao vukovarsku i vinkovačku bolnicu.

Stranica