Kvalitetnija zdravstvena zaštita, kraće liste čekanja i financijska ušteda uz novi CT uređaj za OB Našice

Svečanost obilježavanja početka rada novog 64-slojnog CT uređaja održana je 30. listopada 2017. godine u Općoj bolnici Našice. Svečanosti su uz ministra zdravstva Milana Kujundžića prisustvovali i osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović, gradonačelnik Našica Josip Miletić, ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić, ravnatelj OB Našice Hrvoje Šimić te pomoćnici ravnatelja, rukovoditelji odjela i drugi predstavnici iz Opće bolnice Našice. 

Nabavljeni 64-slojni CT uređaj omogućuje preglede s iznimno niskim dozama bez utjecaja na kvalitetu slike, čime se poboljšava kvaliteta zdravstvene zaštite pacijenata.
„Bolnica akutnog tipa u današnje vrijeme ne može funkcionirati bez CT-a. Uređaj će omogućiti da 60 do 70.000 pacijenata koji gravitiraju našičkoj bolnici više ne moraju po ovu uslugu ići u Osijek“, istaknuo je ministar Kujundžić.
Novi će uređaj smanjiti rizik dodatnih komplikacija teško oboljelih pacijenata za vrijeme transporta, pridonijeti financijskoj uštedi te smanjiti liste čekanja u susjednim bolničkim ustanovama.
Ravnatelj našičke Opće bolnice Hrvoje Šimić rekao je kako će novi CT uređaj pridonijeti modernim mogućnostima liječenja, ranog otkrivanja i dijagnosticiranja bolesti. Istaknuo je i kako je ugovor o funkcionalnom objedinjavanju s osječkim KBC-om, potpisan u srpnju, osigurao puno kvalitetniju komunikaciju između pojedinih specijalističkih službi i brže djelovanje u hitnim stanjima, što je najbitnije za pacijente.
Sredstva za nabavu osigurali su Ministarstvo zdravstva, u iznosu od 1.903.750,00 kn, te ostatak Osječko-baranjska županija, kao osnivač bolnice. Kupnjom novog uređaja bolnica će biti u mogućnosti obaviti 5000 pregleda godišnje te time opravdati ulaganje. Financijski je nemjerljiv učinak po dostupnosti ovog oblika zdravstvene dijagnostike, te prednosti koje donosi CT uređaj.  

Pisane vijesti