Održana konferencija “Pet godina članstva Hrvatske u EU”, Zagreb, 2. srpnja 2018.

ZAGREB – Povodom pete obljetnice ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, u Plaza Event Centru u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) održana je u ponedjeljak 2. srpnja 2018. godine konferencija pod nazivom „Pet godina članstva Hrvatske u EU“.

Pozdravne riječi sudionicima su uputili predsjednik Hrvatske gospodarske komore g. Luka Burilović, voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj g. Branko Baričević te predsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Andrej Plenković.
 
Cilj Konferencije bio je osvrnuti se na pet godina hrvatskog članstva u Europskoj uniji s makroekonomskog aspekta te prisutnim sudionicima pružiti informacije o pogledu na članstvo u Europskoj uniji s aspekta hrvatskih gospodarstvenika te šire.
 
U okviru Konferencije održane je panel rasprava „Jedinstveno tržište EU – koliko smo jedinstveni na jedinstvenom tržištu te panel rasprava „Pet godina u EU – jesmo li na dobrom putu“.
 
Kao popratno događanje za vrijeme održavanja jednodnevne Konferencije, održan je sajam putem kojeg su razne institucije predstavile EU projekte i pozive kao i aktivnosti koje trenutno provode.
 
Svoje pozive i projekte su uz Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, kao Upravljačko tijelo za Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. - 2020., predstavili djelatnici Ministarstva zdravstva kroz brošure i prezentacije na informativnom štandu, s ciljem upoznavanja zainteresirane javnosti s aktivnostima iz domene rada EU / ESI fondova u sustavu zdravstva.
 
Sve detaljnije informacije mogu se naći na poveznici - http://www.esf.hr/odrzana-konferencija-pet-godina-clanstva-hrvatske-u-eu/.

Stranica