U Ministarstvu zdravlja održava se radionica o reformi bolnica u srednjoeuropskim državama

ZAGREB, 02. srpnja – U Ministarstvu zdravlja održava se prva radionica o reformi bolnica na kojoj, uz vodeće međunarodne i hrvatske stručnjake, sudjeluju visoki predstavnici Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije.

Dvodnevni skup organizirali su Regionalni ured Svjetske zdravstvene organizacije i Europski opservatorij za zdravstvene sustave i politike, a sudionike je na početku pozdravio zamjenik ministra zdravlja dr. Marijan Cesarik.

Na tom prvom u nizu sastanaka država članica srednje Europe bit će predstavljeni najnoviji trendovi i reforme razvoja bolničkog sektora u uvjetima financijske krize i održivost bolničkog sektora.

Govorit će se o ulozi ministarstava zdravlja u restrukturiranju i preobrazbi bolnica, razvoju upravljačkih i kvalitativnih indikatora te plaćanju bolničkih usluga.

Sudionici će kroz otvorenu diskusiju razmijeniti  iskustva, znanja i vizije te procijeniti trenutno stanje bolničkog i zdravstvenog sektora svojih država kao i istražiti nove mogućnosti i inovativne modele upravljanja bolničkim sektorom i pružanje što kvalitetnijih zdravstvenih usluga. 



Vijesti iz medija