Državni tajnik Dulibić sudjeluje na sastanku Vijeća Europske unije za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i potrošačka pitanja (EPSCO)

Državni tajnik, gospodin Tomislav Dulibić, sa suradnicima sudjeluje na sastanku Vijeća Europske unije za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i potrošačka pitanja (EPSCO) koji se održava u Bruxellesu 9. prosinca 2019. godine.

Na sastanku se raspravljalo o temi Ekonomije blagostanja, konceptu koji podrazumijeva povećanje ukupnog blagostanja građana Europske unije kroz međusektorsku suradnju, sinergijsko djelovanje gospodarskog rasta i ulaganje u zdravstvo. Farmaceutska politika je također bila jedna od tema sastanka, osobito problematika dostupnosti lijekova za sve građane. U nastavku je predstavljeno stanje zdravstva u država članicama Europske unije, kao i rezultati postignuti za vrijeme finskog predsjedanja.

Na završnom dijelu zasjedanja, državni tajnik Dulibić predstavio je program i prioritete iz područja zdravstva za vrijeme predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, koje započinje 1. siječnja 2020. godine.

Pod zajedničkim nazivom ,,Jaka Europa u izazovnom okruženju'', hrvatsko predsjedanje će raditi na promicanju Europe koja se razvija, koja povezuje, koja štiti i koja je utjecajna, a u području zdravstva prioritetna područja odnose se na cjeloživotnu zdravstvenu skrb s naglaskom na izazove starenja i onkologiju, te darivanje i presađivanje organa. Državni tajnik Dulibić također je istaknuo važnost povezivanja zdravstvenih sustava zemalja članica Europske unije kroz proces digitalizacije u zdravstvu, s ciljem unaprjeđenja razmjena informacija i kvalitete zdravstvenih usluga.

Stranica