Regionalni informativni sastanak "Od teorije do prakse: Provedba Uredbe EU o procjeni zdravstvenih tehnologija"

Cilj sastanka bio je predstaviti pregled i ključne elemente Uredbe te izmijeniti znanja i iskustva država članica o provedbi Uredbe.

U organizaciji Glavne uprave Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane i voditelja Skupine agencija za procjenu zdravstvenih tehnologija u Budimpešti je 6. rujna 2024. godine održan sastanak ključnih dionika iz Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije i Hrvatske uključujući predstavnike nacionalnih tijela za procjenu zdravstvenih tehnologija kao i predstavnike nacionalnih dionika, kao jedne u nizu aktivnosti u procesu provedbe EU Uredbe.

U izaslanstvu Republike Hrvatske na sastanku su sudjelovali predstavnici Ministarstva zdravstva, HALMED-a, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Također, predstavnici Republike Hrvatske aktivno su sudjelovali u dvije panel diskusije  „Nacionalna perspektiva - Očekivanja, prilike i izazovi koji dolaze” i „Perspektiva dionika - Osiguravanje angažmana i suradnje u procjenama zdravstvenih tehnologija” tijekom kojih su izneseni dosadašnji rezultati i planovi vezano za osiguravanje uspješne implementacije odredbi EU Uredbe u Republici Hrvatskoj.
 
 

Pisane vijesti