Nastupni posjet veleposlanice Republike Turske

Državna tajnica doc. dr. sc. Marija Bubaš, prim. dr. med. spec. primila je u srijedu 23. listopada 2024. godine u nastupni posjet NJ.E. veleposlanicu Republike Turske Nurdan Erpulat Altuntaş.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj intenzivnoj suradnji Hrvatske i Turske unutar europske regije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) po pitanjima odgovora u hitnim zdravstvenim situacijama te daljnjeg jačanja globalnog zdravstvenog odgovora SZO-a kao lidera u tim aktivnostima.  
 
Sugovornici su razmijenili mišljenja o aktualnim trendovima i izazovima u zdravstvu i zdravstvenoj politici te su sagledali potencijale buduće suradnje slijedom nedavne turske inicijative za sklapanjem novog međunarodnog ugovora. Istaknula se zainteresiranost za razmjenom iskustava i mogućom suradnjom u raznim područjima zdravstva uključujući i zdravstveni turizam s naglaskom na dentalni turizam i pružanje usluga u ortopediji, oftalmologiji, mogućnost pružanja usluga u okviru lječilišnog turizma i pružanje usluga medicinskog wellnessa poput provedbe programa post-COVID rehabilitacije.
 
Uz državnu tajnicu doc. dr. sc. Marija Bubaš, prim. dr. med. spec. i Nj.E. veleposlanicu Republike Turske Nurdan Erpulat Altuntaş, sastanku su nazočili i prvi tajnik g. Onur Yay te ostali predstavnici Republike Turske i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.
 
 
 

Pisane vijesti