Klinika za ortopediju Lovran uvela novu operacijsku metodu na ramenu

LOVRAN, 15.studenoga – Stručnjaci Klinike za ortopediju Lovran uveli su ovih danas još jednu modernu operacijsku metodu te su ugradnjom, po prvi puta u Hrvatskoj,  nove vrste proteze ramena otvorili mogućnosti još bržeg oporavka bolesnika.
Radi se o minimalno invazivnoj operacijskoj tehnici, namijenjenoj mlađim pacijentima s degenerativnim promjenama zgloba ramena. Prednost ove nove tehnike je u malom operacijskom rezu, maloj resekciji kosti i zgloba, bez koštanog cementa, što sve omogućuje daleko brži oporavak bolesnika.

Proteza je ugrađena pedesetogodišnjoj pacijentici s obostranom aseptičkom nekrozom glave nadlaktične kosti. Pacijentica je već drugi dan nakon operacije sama dizala ruku, u koju se vratilo 50 posto funkcije, uz minimalne bolove.

Klinika za ortopediju u Lovranu  time je još jednom otvorila prostor inovativnim tehnikama u ortopedskim operacijama, držeći korak s europskim klinikama.

Inače, u Klinici za ortopediju Lovran godišnje se redovno učini oko 1.600 endoprotetskih zahvata, najviše umjetnih kukova i koljena. Operacije se većinom obavljaju minimalno invazivnim tehnikama koje omogućavaju ustajanje pacijenta već drugog dana nakon operacije uz značajno skraćenje vremena potrebnog za potpuni oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima.

Do kraja ove godine, u redoviti operativni program uvest će se i umjetni zglob gležnja, čime će ukočenja gležnja, koja su dosad bila jedna od procedura u liječenju, polako s vremenom postati prošlost. Navedena operacija bit će od izuzetnog značaja kod fizički aktivnih ljudi, te će im pružiti daljnju nesmetanu funkciju stopala.



Vijesti iz medija