Konferencija Ovisnosti 2030. politika, struka i praksa

  • Slika /2024 SLIKE/IMG-20241017-WA0004.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nacionalna konferencija o ovisnostima Ovisnosti 2030. politika, struka i praksa održava se u Šibeniku  od 16.-18. listopada u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i uz stručnu podršku Hrvatskog liječničkog zbora - hrvatskog društva za ovisnosti.

Događaj je okupio više od 140 stručnjaka za sva područja ovisnosti iz zdravstvenog, odgojno-obrazovnog, socijalnog, kazneno-represivnog te pravosudnog sustava, znanstvene zajednice i nevladinog sektora.
 
Okupljenima su se obratili državna tajnica u Ministarstvu zdravstva doc. dr. sc. Marija Bubaš, prim. dr. med. spec. i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo izv. prof. dr. sc. Krunoslav Capak, prim. dr. med. spec.
 
Cilj je osigurati platformu za dijalog i zajedničko djelovanje u ostvarenju prioriteta Nacionalne strategije djelovanja na području ovisnosti do 2030.godine, potaknuti  multisektorsku raspravu o ključnim  pitanjima u području politika prema ovisnosti te osigurati zajednički konsenzus u definiranju odgovora na buduće izazove.
 
Razni oblici ovisnosti - o alkoholu, energetskim pićima, duhanu, kockanju i igrama na sreću, internetu i gamingu, pogađaju sve dobne skupine pa tako i mlade. 
 
Konferencija je razmotrila brojne aspekte ove ozbiljne problematike, od praćenja trendova i pripravnosti, programima  preventivnog djelovanja, perspektivama liječenja i rehabilitacije oporavka, kao i mogućnosti integrativnog pristupa u suočavanju s nadolazećim izazovima.  
 
 

Pisane vijesti