Ministar Beroš čestitao Hrvatski dan liječnika

Slika /2023 slike/20200610_145728.jpg

Ministar zdravstva Vili Beroš čestitao je u nedjelju Hrvatski dan liječnika naglasivši nezamjenjivu ulogu liječnica i liječnika u funkcioniranju hrvatskog zdravstvenog sustava i zaštiti zdravlja građana i čitave nacije.

Ta važna uloga osobito je došla do izražaja tijekom dvije izazovne pandemijske godine, kada ste svojim humanizmom, požrtvovnošću i stručnošću, zajedno sa svim zdravstvenim djelatnicima, doprinijeli uspješnom svladavanju iznimnih izazova, poručio je Beroš liječnicima.
 
Pronalaziti rješenja i odgovore na mnoga otvorena pitanja našeg zdravstva možemo i moramo zajednički, u suglasju želja, očekivanja, potreba i mogućnosti, dodao je.
 
Vjerujem da smo na dobrom putu i bilo bi mi drago da što više vas dijeli moj optimizam, da zajedno možemo doprinositi boljitku i pomoći da mnoge stvari učinimo boljima, kako za pacijente tako i za djelatnike u zdravstvu.
 
"Nemam iluzija da će i dalje biti mnogo pitanja na koja sada nemamo potpune ili zadovoljavajuće odgovore, ali imam vjere da doprinos svakoga od nas na njegovom radnom mjestu može učiniti pomak ka boljem", poručio je.
 
Vrhunski rezultati kojima svakodnevno svjedočimo, a koji niti malo ne zaostaju za puno snažnijim sustavima, mogući su samo uz mnogo ulaganja u znanje i organizaciju rada, te mnogo odricanja i hrabrosti svakog od nas, navodi Beroš.
 
Hrvatski dan liječnika obilježava se 26. veljače kao spomendan na osnivanje Hrvatskog liječničkog zbora 1874. godine.
 
Izvor: Hina/Vlada
 

Pisane vijesti