Ministar Kujundžić u posjeti Brodsko-posavskoj županiji

Slika /2017 Vijesti/Kujundzic1.JPG

U ponedjeljak, 31.srpnja 2017., prof.dr.sc. Milan Kujundžić, ministar zdravstva Republike Hrvatske u pratnji prim. Željka Plazonića,dr.med., državnog tajnika, boravio je u posjeti Brodsko-posavskoj županiji.  

Tom prigodom, uz nazočnost ministra, državnog tajnika, župana dr.sc.Danijela Marušića,dr.med.vet i zamjenika Damira Mirkovića, dipl.oec., potpisan je  Ugovor o funkcionalnoj integraciji Opće bolnice „Dr.Josip Benčević" Slavonski Brod i Opće bolnice Nova Gradiška.  Ugovor su potpisali prim. Josip Samardžić, dr.med., ravnatelj Opće bolnice „Dr.Josip Benčević" Slavonski Brod i Josip Kolodziej, dr.med. privremeni ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška, a s ciljem  ostvarivanja  parametara  utvrđenih Nacionalnom strategijom razvoja zdravstva 2012.-2020., unapređenja kvalitete i djelotvornosti, te racionalizacije troškova pružanja zdravstvenih usluga, kao i smanjenja listi čekanja na zdravstvene usluge stanovništva naše županije.  Funkcionalna integracija dijela zdravstvene djelatnosti Opće bolnice „Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod i Opće bolnice Nova Gradiška odnosi se na obavljanje bolničke (stacionarne) zdravstvene zaštite iz djelatnosti interne medicine, opće kirurgije, ginekologije i opstetricije, pedijatrije, psihijatrije, neurologije, infektologije, urologije, ortopedije i traumatologije, otorinolaringologije, oftalmologije i optometrije u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević" Slavonski Brod, te bolničke (stacionarne) zdravstvene zaštite iz djelatnosti interne medicine, opće kirurgije, ginekologije i opstetricije, pedijatrije, psihijatrije, palijativne skrbi i dugotrajnog liječenja u Općoj bolnici Nova Gradiška. 
Funkcionalna integracija dijela zdravstvenih djelatnosti bolničkih zdravstvenih ustanova odnosi se i na pružanje usluga specijalističko – konzilijarne zdravstvene zaštite i dnevne bolnice u ugovorenim djelatnostima u kojima nedostaje potreban broj zdravstvenih radnika u jednoj ustanovi, a koji se mogu osigurati iz druge ustanove. 

Nakon potpisivanja Ugovora o funkcionalnoj integraciji bolnica u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, ministar Kujundžić je u prastnji župana Marušića obišao odjele obje bolnice i susreo s liječnicima i pacijentima.

 


Stranica