Ministar Ostojić otvorio novouređeni prostor Jedinice samostalne djelatnosti za dermatologiju i venerologiju i Citološki laboratorij

VIROVITICA, 10. lipnja 2014. - Ministar zdravlja, prof. dr. sc. Rajko Ostojić posjetio je danas Opću bolnicu Virovitica gdje je otvorio novouređeni prostor Jedinice samostalne djelatnosti za dermatologiju i venerologiju i Citološki laboratorij.

U opremanje i uređenje prostora uloženo je 50.000,00 kn iz bolničkih sredstava.

Kupljen je novi mikroskop s halogenim osvjetljenjem u vrijednosti od 40.671,00 kn iz decentraliziranih sredstava, a elektrokauter s višekratnom neutralnom elektrodom u vrijednosti od 15.580,00 kn kupljen je također iz bolničkih sredstava.

Prostor zgrade, koji je prenamijenjen u Jedinicu za samostalnu djelatnost dermatologije i venerologije i Citološki laboratorij, Općoj bolnici Virovitica u vlasništvo je ustupio Zavod za javno zdravstvo „Sv. Rok“, koji se uselio u novoizgrađenu zgradu.

Tvrtka Tvin d.o.o. Virovitica donirala je namještaj za Citološki laboratorij u vrijednosti od 8.000,00 kn.

Na Odjelu za citologiju 2013. godine riješeno je 1013 uzorka iz aspiracijske citologije, 2380 uzoraka iz eksofolijativne citologije i 7028 PAPA testova, a bez obzira na velik broj pacijenata, svi se primaju odmah i bez naručivanja.

Navedenom adaptacijom prostora i kupnjom nove opreme omogućen je kvalitetniji rad medicinskog osoblja i pružanje kvalitetnije usluge pacijentima, čija je dobrobit u središtu zdravstvenog sustava.



Pisane vijesti