Ministar Varga na konferenciji Međunarodne organizacije društava za uzajamno osiguranje u Belgiji

BRUGGE, 27. lipnja 2014. - U belgijskom gradu Bruggeu od 25. do 27. lipnja 2014. održana je 32. konferencija Međunarodne organizacije društava za uzajamno osiguranje (AIM - The International Association of Mutual Benefit Societies), koje je HZZO član.

Bivši ravnatelj HZZO-a i sadašnji ministar zdravlja prim. Siniša Varga predsjednik je Radne skupine za upravljanje bolestima i Radne skupine e-Zdravlje.

Ministar Varga je u sklopu konferencije održao dva predavanja, koja su označila njegovo prvo, a ujedno i oproštajno pojavljivanje pred kolegama iz europskih nacionalnih osiguravajućih kuća.

Prvo predavanje održao je u sklopu sastanka Odbora za europske poslove s temom Izazovi dugoročne skrbi u Hrvatskoj te u sklopu Radne skupine za upravljanje bolestima predavanje na temu Kompresija bolesti - zdrav život i zdravo starenje kao ključni prioriteti.

Iako više neće biti na čelu Radne skupine za upravljanje bolestima, ministar Varga će nastaviti neformalnu suradnju s europskim i svjetskim kolegama s ciljem promicanja zajedničkih vrijednosti i s nastojanjem da zajedničkim djelovanjem doprinesemo boljem zdravstvenom sustavu svake od zemalja članica.



Pisane vijesti