Ministar zdravlja posjetio Opću bolnicu Virovitica

Virovitica, 19. listopada 2015.g. -  Ministar zdravlja prim. Siniša Varga sa suradnicima posjetio je danas Opću bolnicu Virovitica u povodu obnavljanja naziva „Rodilište prijatelj djece“ .

Rodilište OB Virovitica obnovili su Ministarstvo zdravlja RH i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, u znak priznanja za učinjene napore i postignute rezultate u humanizaciji odnosa prema majci i djetetu, poticanju dojenja i kvalitetnog ranog odnosa između roditelja i djece.

Naziv „Rodilište – prijatelj djece“ obnovljeno je na daljnje tri godine.  Ministra zdravlja dočekali su sanacijska upraviteljica dr.sc. Marijana Živko sa svojim suradnicima i saborski zastupnik Tomislav Žagar, dipl.ing. te je nakon radnog sastanka uslijedio obilazak rodilišta, prostora u novoj zgradi OB Virovitica predviđenog za operacijsku salu te za Jedinicu intenzivnog liječenja koji su izgrađeni još 2010. godine, ali do danas nisu opremljeni niti su stavljeni u funkciju.  Prigodom ovog  posjeta su predstavljeni  i projekti „Opremanje operacijskog bloka, centralne sterilizacije i JIL-a u sklopu razvoja dnevne kirurgije OB Virovitica i  „Opremanje dnevnih bolnica OB Virovitica“, te je svečano označen početak postupka javne nabave prema projektima.  Iz EU fondova financirat će se  85 posto projekta, a preostalih 15 posto će financirati Ministarstvo zdravlja. Ministar Varga pohvalio je upravu bolnice koja je u kratko roku uspjela pripremiti natječaje i osigurati novac.



Pisane vijesti | Investicije