Ministar zdravstva obišao gradilište nove bolnice na lokalitetu Sušak

  • Slika /2020 Slike/IMG-20200608-WA0016.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Rijeka, 8. lipnja 2020. – Ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med., danas je posjetio Klinički bolnički centar Rijeka gdje je obišao gradilište nove bolnice na lokalitetu Sušak i tom prigodom ocijenio kako je to najveći kapitalni infrastrukturni događaj u zdravstvenom sektoru.

Ministru zdravstva u posjetu su se pridružili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar turizma Gari Cappelli. Uz njih, na sastanku su prisustvovali predstavnici upravnih tijela KBC Rijeka, predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Rijeka Željko Plazonić te predstavnici zajednice izvođača i nadzora radova.

"Nema većeg zadovoljstva ministra zdravstva nego biti ispred ovakve insfrastrukturne građavine koja nudi novi iskorak i kvalitetu građanima Rijeke i Primorsko-goranske županije. Ovo je najveća kapitalni investicijski događaj u investicijskom segmentu koji je Vlada omogućila“, izjavio je ministar zdravstva Beroš te nadodao kako ova priča traje od 2016. godine te naveo kako je ovo druga faza, koja obuhvaća izgradnju bolnice za majku i dijete, termoenergetskog bloka i parkirališta.

„Ako sve bude prema predviđanjima, a izvoditelji su rekli da ih ni koronavirus nije spriječio u dinamici, do kraja četvrtog mjeseca 2022. bila bi gotova i druga faza. Zahvaljujući aktivnostima Vlade, u bolnički kompleks u Rijeci je je dosad izdvojeno više od milijardu kuna i to 885 milijuna kuna za infrastrukturu i ostalo za medicinsku opremu i tehnički aspekt", naglasio je ministar.

Dodao je da nedavni potres u Zagrebu i posljedična oštećenja bolnica pokazuju da su ovakvi iskoraci u gradnji nužni.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić kazao je da ovim ne grade samo bazu za liječenje građana nego i znanstvenu bazu za nastavak svih onih studija i znanstvenih disciplina koje su danas od ogromnog značenja za razvoj znanosti u cjelini.

Izgradnja nove bolnice KBC Rijeka kapitalna je investicija Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva koja će obilježiti budućnost i kvalitetu medicinske skrbi za građane Rijeke, Primorsko-goranske županije i cijelog zapadnog dijela Hrvatske.

Slijedom toga, Vlada Republike Hrvatske je od 2016. godine do 2019. godine poduzela niz aktivnosti radi realizacije izgradnje nove bolnice KBC Rijeka na Sušaku.

Prva faza, odnosno  pripremni radovi započeti su 2016. godine. Druga faza projekta nove bolnice na Sušaku obuhvaća izgradnju objekata: Bolnica za majku i dijete, Termoenergetski blok te otvoreno višeetažno parkiralište. Trećom fazom predviđena je izgradnja zgrade koje nisu obuhvaćene investicijskim programom druge faze, centralna bolnička zgrada i rekonstrukcija stare sušačke bolnice i poliklinike, čime će se postići sveobuhvatni program preseljenja svih kapaciteta KBC-a Rijeka na jednu lokaciju.

 

Pisane vijesti