Ministar zdravstva predsjeda izvanrednim sastankom EPSCO Vijeća

  • Slika /2020 Vijesti/1epsco vijeće.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Bruxelles, 6. ožujka 2020.g. -Ministar zdravstva RH izv. prof. Vili Beroš predsjeda izvanrednim sastankom EPSCO Vijeća u formatu ministara nadležnih za zdravstvo.

Uz ministre zdravstva država članica EU i povjerenike Europske komisije nadležne za zdravstvo, unutarnje tržište i upravljanje kriznim situacijama, na sastanku su, na poziv Hrvatskog predsjedništva sudjelovali i regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije dr. Hans Kluge, ravnateljica Europskog centra za sprječavanje i nadzor bolesti dr. Andrea Ammon, te zamjenik izvršnog direktora Europske agencije za lijekove g. Noel Wathion.

Na današnjem sastanku, ministri su razgovarali o korištenju postojećih mehanizama na razini EU-a, te su razmotrili dodatne mogućnosti za unaprjeđenje komunikacije i razmjene informacija, u kontekstu suočavanja s izazovima koje predstavlja širenje COVID-19 u EU.
 
Također, jedno od područja današnje rasprave odnosilo se na procjenu učinkovitosti dosad poduzetih mjera na nacionalnoj razini, te razmatranje potrebe za prelazak s mjera prevencije i pripravnosti na postupke liječenja i prevenciju širenja tzv. lokalnog prijenosa zaraze, kako bismo ojačali odgovor zdravstvenih sustava na ovu javnozdravstvenu ugrozu.
 

Stranica