Ministarstvo zdravstva s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje osiguralo sredstva za 2000 pripravnika

Slika /2020 Slike/13.11. objava naslovnica.jpg
Zagreb, 13.11.2020 - Sljedeće godine 2000 pripravnika iz zdravstvenog sektora dobit će priliku za obavljanje pripravničkog staža koji im je prijeko potreban za samostalan rad. To omogućuje zapošljavanje gotovo svih pripravnika koji imaju obvezu odrađivanja pripravničkog staža. Rezultat je to zajedničkih napora Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji su pronašli dodatna sredstva kako bi omogućili svim pripravnicima ulazak u zdravstveni sustav.

Sredstva za zapošljavanje pripravnika ranijih su se godina osiguravala  putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje provedbom mjera aktivne politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj. S obzirom da su iz navedenoga izvora za 2020. godinu osigurana sredstva za zapošljavanje samo 170 pripravnika zdravstvene struke nastao je problem u pronalaženju financijskih sredstava za zapošljavanje i ostalih pripravnika koji čekaju odrađivanje pripravničkog staža.

Upravo je iz tog razloga Ministarstvo zdravstva započelo dijalog na tu temu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje koji je iznašao i dodatna sredstava iz kvote Ministarstva znanosti i obrazovanja s kojim su procesi za navedene aktivnosti u tijeku.

Ministarstvo zdravstva

Pisane vijesti