Ministarstvo zdravstva tražilo očitovanje KB Dubrava o iznimnim okolnostima uslijed nestanka struje

Slika /2020 Slike/slika miz 1 (1).jpg

Zagreb, 2. studenoga 2020. -  Nastavno na jučerašnje zbivanja u KB Dubrava nastala uslijed privremenog nestanka struje, Ministarstvo zdravstva je uputilo zahtjev bolnici da se žurno očituje na spomenuta zbivanja i stanje postojećih agregata.

KB Dubrava je srce našeg obrambenog sustava protiv COVID-19. Još u ožujku ove godine ministar Vili Beroš je poduzeo prve korake u prenamjeni KB Dubrava u Primarni respiratorno-intenzivistički centar (PRIC) i u skladu s tim ciljem zatraženo je da se osiguraju neophodni dijelovi bolnice za nesmetan rad u slučaju da epidemija još više eskalira. Poduzete su brojne aktivnosti i angažirani su hrvatski stručnjaci te se u vrlo kratkom roku bolnica prilagodila za potrebe liječenja najtežih bolesnika od bolesti COVID-19.

Uslijed niza okolnosti u KB Dubrava, jasna je potreba za preciznim adresiranjem postojećih nepravilnosti i očuvanje optimalnih uvjeta na dobrobit pacijenata i zdravstvenih djelatnika. Primitkom očitovanja KB Dubrava, Ministarstvo zdravstva izvjestit će javnost o tijeku razvoja situacije te modalitetu rada KB Dubrava u predstojećem razdoblju.
 
Ministarstvo zdravstva

Pisane vijesti