Najava aktivnosti povodom Nacionalnog dana darivanja organa i tkiva 26. svibnja 2024.

Slika /2024 SLIKE/1.png

Povodom nadolazećeg Nacionalnog dana darivanja i presađivanja organa i tkiva, Povjerenstvo za eksplantaciju i transplantaciju Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije u suradnji s Ministarstvom zdravstva organizira obilježavanje javnozdravstvenom akcijom dana 26. svibnja 2024. na Trgu bana Josipa Jelačića Zagreb, u vremenu od 9.00 do 12.00 sati.

Osnovni cilj i svrha jest promicanje i jačanje svijesti građana i šire javnosti o potrebi darivanja organa i tkiva nakon smrti u svrhu liječenja. Stoga, pozivamo naše građane na zajedničko druženje gdje će se moći detaljno informirati o važnosti darivanja organa i tkiva, preuzeti donorsku karticu, info letke i ostale promotivne materijale.

S ciljem izražavanja solidarnosti i podrške svima onima koji čekaju na presađivanje te zahvale svim darivateljima i njihovim obiteljima na plemenitoj odluci o darivanju, dana 26. svibnja 2024., u večernjim satima (od 20:20 do 23:00) vodeni zastor zagrebačkih fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice biti će obojen u zeleni vizual Govoriš li donorski?




Pisane vijesti