Najveće hrvatske bolnice započinju s Danima otvorenih vrata

Zagreb, 31. kolovoza 2015. - Ministarstvo zdravlja u suradnji sa sedam kliničkih bolničkih centara i kliničkih bolnica prvog rujna 2015. u popodnevnim satima započinje s projektom Dana otvorenih vrata, novim dijelom Programa plus.

U sedam će najvećih hrvatskih bolnica, kliničkim bolničkim centrima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, te kliničkim bolnicama Merkur i Dubrava. U tjednu od prvog do osmog rujna liječnički timovi će u popodnevnim satima obavljati dodatne prve preglede i dijagnostičke postupke za koje nije potrebna prethodna priprema pacijenata, ali uz uputnicu. Riječ je o prvim pregledima i dijagnostičkim postupcima za područja neurologije, kardiologije, gastroenterologije i ginekologije

Ministarstvo zdravlja, zajedno sa upravama bolnica i vodstvima odjela za navedena medicinska područja, želi pacijentima omogućiti još bolju dostupnost zdravstvenih usluga, koja je realizirana kroz dosadašnju uspješnu provedbu Programa plus u hrvatskim bolnicama.

„Naši su liječnici, medicinske sestre, tehničari i nemedicinsko osoblje kroz provedbu Programa plus pokazali kako su spremni učiniti jedan mali pomak u svojoj organizaciji rada, a koji je našim pacijentima, našim sugrađanima velik korak naprijed u dostupnosti zdravstvenih usluga. Na tome im se svima zahvaljujem, i s velikim zadovoljstvom najavljujem Dane otvorenih vrata kao novi iskorak naših velikih kliničkih bolničkih centara i kliničkih bolnica, hrvatskih centara medicinske izvrsnosti“, izjavio je ministar zdravlja prim. Siniša Varga dr.dent.med. povodom početka projekta Dana otvorenih vrata.

„Od početka provedbe Programa plus u veljači ove godine, hrvatski su klinički bolnički centri, kliničke i opće bolnice obradili preko 107 tisuća dodatnih pacijenata, čime su osjetno smanjene liste čekanja za niz dijagnostičkih i terapijskih postupaka“, podsjeća doc. dr. Dragan Korolija-Marinić, pomoćnik ministra zdravlja za stacionarnu zdravstvenu zaštitu i inspekcijske poslove.

Kopija Program Plus_Dani otvorenih vrata 01.09.-08.09.2015. 51,00 kB


Pisane vijesti | Projekti i programi