Novi odjel neurologije u Općoj bolnici Karlovac

Slika /Vijesti/2015/studeni/H20151130000353.jpg

Nakon što je bolnica dobila objedinjeni hitni prijem, novi dječji odjel, odjel traumatologije i odjel intenzivne njege, novi odjel za gastroenterologiju i endokrinologiju, pa i najmoderniji uređaj za mamografiju, otvoren je i novi odjel neurologije čime se nastavlja modernizacija bolnice.

Ukupna investicija vrijedna je oko tri milijuna kuna, od čega 2,4 milijuna kuna iznose građevinsko-obrtnički radovi, dok je 900.000 kuna uloženo u opremu koja je tehnološka novost za bolnicu.

Novac za uređenje bolnice osiguran je iz decentraliziranih sredstava. Uređeni odjel neurologije prostire se na 600 četvornih metara s 20 bolničkih kreveta i sa svim ostalim popratnim sadržajima. Zasebno je uređen i dio prostora tzv. stroke unit sa šest kreveta za pojačanu zdravstvenu skrb pacijenata. Ministar Varga obišao je i odjel pedijatrije koji je zadovoljio vrlo visoke kriterije po pitanju dostupnosti zdravstvene skrbi najmlađoj populaciji i brige o njima te je tom prigodom postavljena i ploča  „Za osmijeh djeteta u bolnici“ čiji je cilj promicanje i primjena suvremenih načela humanizacije bolničkog liječenja djece. Akcija se provodi u bolnici, dječjem odjelu, uz zajedničko osmišljeno sudjelovanje medicinskog osoblja i vanjskih stručnih i društvenih suradnika iz Društava Naša djeca te drugih udruga i ustanova, a od samog početka ima potporu Ministarstva zdravlja RH. 

Akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“ osmislili su, pokrenuli 1999. godine i vode Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju i Pedijatrijsko društvo hrvatske udruge medicinskih sestara.U akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“ sudjeluje 37 bolnica i dječjih odjela, a 29 nosi ugledni naziv Bolnica – prijatelj djece, odnosno Dječji odjel – prijatelj djece. Važno je istaknuti da pri donošenju odluke o dodjeli počasnoga naziva aktivno sudjeluju i djeca. Akcija je konkretan prilog aktivnom sudjelovanju djece i prilog humanom, prijateljskom odnosu prema djeci. Zbog toga je vrijedan doprinos ukupnom ostvarivanju Konvencije UN-a o pravima djeteta.

Ministar Varga jučer je bolnicu Karlovac označio kao vrlo dobar primjer odgovornog poslovanja i pametnog ulaganja te pohvalio upravu bolnice na dobrim rezultatima tijekom sanacijskog procesa.



Pisane vijesti | Investicije