Obilježen Nacionalni dan darivanja organa

Slika /slike/8.jpg

Raznim aktivnostima u mjesecu svibnju prigodno je obilježen ovogodišnji Nacionalni dan darivanja i presađivanja organa i tkiva, koji se službeno obilježava 26. svibnja.

Tako su, na inicijativu Hrvatske udruge Transplant, 22. svibnja 2019. u multimedijalnoj dvorani KBC Sestre milosrdnice, svoje rezultate predstavili predstavnici pojedinih odjela i zavoda KBC Sestre milosrdnice uključenih u transplantacijski program Republike Hrvatske. Program je upotpunjen sadnjom drveta i postavljanjem ploče zahvalnosti svim darivateljima organa kao znak zahvalnosti za darovani život, čime je Hrvatska udruga Transplant nastavila svoju dugogodišnju tradiciju promoviranja darivanja organa u svrhu liječenja.





Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb obradili su temu darivanja i presađivanja organa te su svoje radove predstavili izložbom održanom 27. svibnja u prostorima škole, čime se nastavila suradnja Škole primijenjene umjetnosti i dizajna s Ministarstvom zdravstva. Cilj ove suradnje je senzibiliziranje mlađe populacije o važnosti teme darivanja i presađivanja organa u svrhu liječenja. Zajedno sa svojim mentorima, učenici Aranžersko-scenografskog odjela oslikali su stiroporne kutije za prenošenje organa koje su bile sjajna podloga za njihov kreativni izričaj i oslikavanje motiva na temu darivanja organa.










 

Pisane vijesti