Obilježen Tjedan prava potrošača

Slika /2018 Programi i projekti/2018 Dokumenti razni/IMG_3400.jpg

Na dan 15. ožujka 2018. godine u Muzeju Mimara, Rooseveltov trg 5 u Zagrebu,  u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, u svečanoj dvorani održano je svečano obilježavanje Tjedna prava potrošača u sklopu obilježavanja  Svjetskog dana prava potrošača.

Ispred Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske na svečanoj sjednici bio je nazočan Tomislav Dulibić, dipl. iur., državni tajnik.
Ove godine je u Republici Hrvatskoj u sklopu obilježavanja Svjetskog dana potrošača u razdoblju od 8. do 15. ožujka 2018. provedeno obilježavanje na regionalnoj razini pod nazivom Tjedan prava potrošača i to u Čakovcu, Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Puli, Zadru i Dubrovniku.
Svečanu sjednicu na centralnom obilježavanju Tjedna prava potrošača u Zagrebu otvorili su dr. sc. Martina Dalić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i mr. sc. Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske koji su održali uvodne govore.
Na panelu se vodila rasprava o tome kako povećati informiranost potrošača u Republici Hrvatskoj. Nakon rasprave potpisan je i Sporazum o suradnji u financiranju rada savjetovališta za zaštitu potrošača između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva financija i Grada Zagreba te su dane izjave za medije, nakon čega su obišli 36 informativnih pultova.
Na informativnom pultu Ministarstva zdravstva, u atriju Muzeja Mimara od 12,00 do 18,00 sati,  davale su se informacije i dijeljeni su promotivni materijali  građanima  u pogledu sigurnosti igračaka, materijala i predmeta koji dolaze u neposredan dodir s hranom, konzervansima u kozmetičkim proizvodima, neionizirajućem  elektromagnetskom  zračenju, sigurnosti hrane i vode za ljudsku potrošnju te  preventivnim  programima za rano otkrivanje malignih oboljenja.

Pisane vijesti