Održan sastanak Radne skupine za donošenje novih zdravstvenih zakona

Predstavnici udruga pacijenata, stručnih organizacija i sindikata usuglasili su se oko temeljnih teza za nove zdravstvene zakone

U Ministarstvu zdravlja održan je danas prvi sastanak Radne skupine za izradu Nacrta Prijedloga novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju. U Radu skupine sudjelovali su predstavnici Ministarstva zdravlja na čelu s ministrom prim. Sinišom Vargom, dr. dent. med. i pomoćnikom ministra za stacionarnu zdravstvenu zaštitu i inspekcijske poslove dr. Draganom Korolijom Marinićem i predstavnici strukovnih sindikata i strukovnih udruga u zdravstvu, kao i predstavnici socijalnih partnera i udruga za promicanje prava pacijenata. 

Svi su se sudionici prvog sastanka konsenzusom usuglasili o četiri temeljne teze budućih zakona koje je predložilo Ministarstvo zdravlja. Temeljne teze su veća dostupnost zdravstvene zaštite za građane RH, veća kvaliteta zdravstvene zaštite i veća učinkovitost zdravstvenog sustava, sve bez dodatnih plaćanja.

Sljedeći će se sastanak Radne skupine održati u kolovozu.



Pisane vijesti | Obavijesti