Potpisan Ugovor o realizaciji javno-privatnog partnerstva (JPP) „Opća bolnica Varaždin“.

Varaždin, 19. svibnja - Ministar zdravlja, prof. dr. sc. Rajko Ostojić posjetio je danas Opću bolnicu Varaždin gdje je potpisao Ugovor o realizaciji javno-privatnog partnerstva (JPP) „Opća bolnica Varaždin“. 

Uz ministra Ostojića, Ugovor su potpisali župan Varaždinske županije Predrag Štromar, sanacijski upravitelj OB Varaždin Mladen Smoljanec i Josip Borak, predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI).

Potpisivanjem ovog Ugovora, u postupku propisanom Zakonom o javnoj nabavi, pristupit će se odabiru privatnog partnera koji će sklopiti Ugovor o JPP-u i zasnovati dugoročni ugovorni odnos s Ministarstvom zdravlja kao javnim partnerom.

Realizacijom projekta planirana je dogradnja i adaptacija zgrade kirurgije Opće bolnice Varaždin, izgradnja spojnog hodnika između četiri objekta (kirurgija, neurologija, ginekologija i interna), nadogradnja petoga kata internističko-pedijatrijskog paviljona za odjel hemodijalize te opremanje medicinskom i nemedicinskom opremom.

Dogradnjom kirurgije predviđena je izgradnja odjela hitne medicine, zatim jedinice intenzivnog liječenja, središnjeg operacijskog bloka s devet operacijskih dvorana, službe za transfuziju te središnje bolničke sterilizacije.

Procijenjena vrijednost ove investicije je 242.000.000,00 kuna.

Opća bolnica Varaždin, kao vlasnik zemljišta, sklopit će s odabranim partnerom Ugovor o osnivanju prava građenja bez naknade u korist privatnog partnera, a naknada za JPP projekt OB Varaždin financirat će se u cijelosti iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.



Pisane vijesti