Regionalni sastanak "Akutni palijativni pacijent u hitnoj medicini"

Slika arhiva/images/novosti/novosti/regionalni_sastanak_akutni_palijativni_pacijent_u_hitnoj_medicini/116443-1-cro-HR/regionalni_sastanak_akutni_palijativni_pacijent_u_hitnoj_medicini.jpg

ZAGREB, 31. listopad – Predstavnici Ministarstva zdravlja i članovi izaslanstva Odbora za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane Europskog parlamenta (ENVI) održali su danas radni sastanak.
 

iz kliničkih bolnica Dubrava i Sveti Duh, kliničkih bolničkih centara Sestre milosrdnice i Zagreb, općih bolnica Bjelovar, Koprivnica, Sisak, Varaždin i Zabok te županijske bolnice Čakovec.

Regionalni sastanak održan je u okviru Strateškog plana razvoja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2014.-2016. s ciljem informiranja djelatnika hitne medicinske službe (HMS) o organizacijskim promjenama u zdravstvenom sustavu vezanim uz palijativnu skrb te unapređenja zbrinjavanja akutnog palijativnog pacijenta u HMS-u. Hrvatski zavod za hitnu medicinu je, pri organizaciji, surađivao s predstojnicom Zavoda za palijativnu medicinu KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Karmen Lončarek, dr. med., koja je, također, članica Povjerenstva Ministarstva zdravlja za praćenje provedbe strateškog plana razvoja palijativne skrbi u RH. Uz ravnateljicu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maju Grba-Bujević, dr. med. i prof. dr. sc. Karmen Lončarek, dr. med., na regionalnom sastanku sudjelovali su i drugi renomirani hrvatski stručnjaci s područja palijativne skrbi i hitne medicine koji su djelatnike HMS-a upoznali s konkretnim promjenama u funkcioniranju sustava palijativne skrbi. Nakon predavanja održana je rasprava o smjernicama za akutna stanja u palijativnoj skrbi.



Pisane vijesti | Projekti i programi