Suradnja Hrvatske i Kosova

Slika /slike/P1000886.JPG

ZAGREB, 27. listopad 2015. - Ministarstvo zdravlja objavilo je Poziv za dostavu projektnih prijedloga za ulaganja u dnevne bolnice i dnevne kirurgije u bolnicama pokrivenim Nacionalnim planom razvoja kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica u Republici Hrvatskoj 2014.-2016.

Potpisani Memorandum rezultat je nedavne posjete ministra Varge Republici Kosovo, a njime je uspostavljen pravni okvir buduće suradnje Republike Hrvatske s  Republikom Kosovo u području zdravstva.

Memorandumom je definirana suradnja u području nadzora nad zaraznim i kroničnim nezaraznim bolestima što uključuje  nacionalne programe cijepljenja, promicanja zdravlja te nacionalne preventivne programe ranog probira na rak; razmjena iskustava u području transplantacijske medicine; u izgradnji usluga u zdravstvenom turizmu; razmjena stručnjaka radi pružanja savjetodavnih usluga i liječenja pacijenata,  znanstvenog i stručnog usavršavanja zdravstvenih djelatnika te zdravstvenih ustanova, kao i niz drugih područja suradnje.

Ceremoniji potpisivanja nazočila je i veleposlanica Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj,  NJ.E. gđa Shkendije Geci Sherifi.



Pisane vijesti | Međunarodne aktivnosti