Svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava

  • Slika /2019 Slike/DSC_0090.JPG
  • Slika
  • Slika

Zagreb, 23. srpanj 2019. - Ministarstvo zdravstva organiziralo je svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspješne prijavitelje slijedom objavljenog Poziva "Promocija zdravlja i prevencija bolesti - Faza I". 

Slijedom objavljenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 1“ u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. - 2020., Europskog socijalnog fonda, Ministarstvo zdravstva je, kao Posredničko tijelo razine 1, dana 23. srpnja 2019. godine, organiziralo svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspješne prijavitelje.
 
Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva iznosi 27 milijuna kuna, od čega se 85 % iznosa osigurava iz Europskog socijalnog fonda, a udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo zdravstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.
 
Uspješnim ugovaranjem projekata u okviru ovoga Poziva povećat će se znanja i svijest građana o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti, promicanju zdravih navika te doprinijeti jačanju svijesti građana o važnosti prevencije kronično nezaraznih, zaraznih, rijetkih i malignih bolesti, kao i unapređenju znanja i vještina zdravstvenih djelatnika.
 
Na svečanosti su uručeni ugovori predstavnicima 12 uspješnih prijavitelja za ukupno 13 ugovorenih projekata ukupne vrijednosti 7.852.722,16 HRK, od kojih bespovratna sredstva iznose 7.768.020,96 HRK.
 
Potpisnici trilateralnih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su ministar zdravstva, prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med., ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ante Lončar, dipl. iur. te predstavnici uspješnih prijavitelja.
 
Također, svečanosti je prisustvovala i gđa Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava te predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave čije su ustanove korisnici uručenih ugovora.
 
U daljnjem postupku dodjele bespovratnih sredstava očekuje se donošenje novih odluka o financiranju za ostale uspješne prijavitelje.
 
Više o ugovorenim projektima možete saznati OVDJE.

Stranica