5. konferencija Hospital Days – Ministar Nakić: dobra organizacija je ključ stabilnosti i kvalitete zdravstvenog sustava

  • Slika /Vijesti/2016/HD1.jpg
  • Slika
  • Slika

Petu godinu zaredom se održava konferencija Hospital Days, koja se etablirala kao najveća regionalna poslovno-tehnološka konferencija fokusirana na poslovanje bolnica, zdravstvenog sustava i primjenu tehnologije u zdravstvu

U Hypo kongresnom centru 29. i 30. rujna 2016. godine sudionici će moći poslušati brojna predavanja i okrugle stolove te obići izlagački dio gdje će moći vidjeti najnovije proizvode, usluge i rješenja iz područja zdravstvene i IT industrije. Na događaju se očekuje više od 700 sudionika iz Hrvatske i regije.
Ministar Nakić je danas prilikom otvorenja konferencije istaknuo važnost uspostave dobre organizacije i učinkovitog vođenja u zdravstvu, pogotovo u segmentu menadžmenta bolnica, pomoću kojeg možemo uvelike utjecati na podizanje kvalitete ali i osiguranja financijske stabilnosti našeg zdravstvenog sustava. „Izuzetno mi je drago da ova konferencija sa zdravstvenom tematikom iz godine u godinu privlači sve više i više zanimanja, pogotovo ove godine kada je organizirana upravo u najbolje vrijeme - vrijeme kada reforma bolničkog sustava mora započeti budući da nemamo više vremena za čekanje a pogotovo naši pacijenti“ istaknuo je ministar Nakić koji sutra ujedno sudjeluje i na okruglom stolu pod nazivom Nacionalni konsenzus: najbolja investicija u zdravlje.
Na ovu konferenciju se očekuju svi oni kojima je posao povezan sa zdravstvom ali i IT profesionalci, medicinski stručnjaci, predstavnici javnog zdravstvenog sektora, zaposlenici iz farmaceutske industrije i sektora zdravstvenog osiguranja te predstavnici medija. Ove godine organizatori očekuju više od 700 sudionika iz Hrvatske i regije.
Hospital Daysi nude jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava s ključnim akterima u zdravstvu RH svih profila. Kao i svake godine, trendove u zdravstvenoj industriji sagledati će se iz kuta regulatora, pružatelja usluge i pacijenta. Fokus je na financijskoj održivosti te rješenjima u funkciji optimizacije resursa i dizanja kvalitete zdravstvene skrbi, također će se čuti iskustva visokorazvijenih EU članica kao i zemalja iz okruženja. Predavači i sudionici okruglih stolova bit će dionici zdravstvenog sustava regije: predstavnici državne vlasti, institucija i struke te stručnjaci iz zdravstvenog i informatičkog sektora.
Konferencija uključiva i izložbeni prostor – mjesto na kojem se mogu predstaviti proizvodi, rješenja i usluge sudionicima konferencije.
 

Pisane vijesti