6. međunarodna konferencija zdravstvenog turizma u Crikvenici 8. i 9. studeni 2018.

  • Slika /2018 Vijesti/731.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

                      Crikvenica International Health Tourism  Conference
 
U Crikvenici je završila dvodnevna konferencija “Crikvenica International Health Tourism Conference”

U  hotelu Omorika okupilo se 150 sudionika iz SAD-a, Velike Britanije, Malezije, Njemačke, Poljske, Francuske, Grčke, Norveške, Rusije, Slovenije, Slovačke, Mađarske i Hrvatske. Neki od najvećih stručnjaka iz područja zdravstvenog turizma održali su 19 predavanja dok je u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Ike predstavljeno 4 znanstvena rada. Održane su i tri radionice.
            Jedan od glavnih zaključaka konferencije jest potreba udruživanja svih aktera iz područja zdravstvenog  turizma na nacionalnoj razini. To je osobito istaknula voditeljica vladine Agencije za zdravstveni turizam Sherene Azli iz Malezije, zemlja s najrazvijenijim zdravstvenim turizmom na svijetu.  Brand ekspert Ilan Geva i  glavni urednik vodećeg svjetskog časopisa za zdravstveni turizam IMTJ, Keith Pollard naveli su upravo Maleziju kao dobar primjer. Jedan je od zaključaka konferencije jest i činjenica  kako se bez financijske i institucionalne potpore nadležnih ministarstava i promocije ne može postići globalna vidljivost na tržištu.
            Sudionicima su se u pozdravnim govorima obratili pomoćnik ministra turizma Robert Pende, pomoćnik ministra zdravstva Mate Car, zamjenica župana PGŽ Marina Medarić, gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina. U ime HTZ-a govorila je direktorica Sektora za upravljanje destinacijom i podršku razvoju ponude Slavija Jačan Obratov, dok je pozdravni govor održala i direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.
Na konferenciji su se, između ostalih, obradile i teme poput akreditacije zdravstvenih ustanova, povećanja vidljivosti ponude zdravstvenog turizma na internetu, izgradnje reputacije, očekivanja i potreba njemačkih gostiju u medicinskom wellnessu, važnih faktora za razvoj destinacije zdravstvenog turizma.
Nakon konferencije za inozemne goste organiziran je obilazak Poliklinike Terme Selce, Thalassotherapije Crikvenica te Thalassotherapije Opatija.
Konferencija je rezultat suradnje Turističke zajednice Grada Crikvenice, Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera i Thalassotherapije Crikvenica.

Stranica