Beroš: U ponedjeljak promocija prvog covid autobusa

Slika /2021 Slike/VRH_4698.png

Zbog pada interesa za cijepljenje protiv covida, organizirat će se covid autobusi za cijepljenje, a prvi bi trebao krenuti već u idući ponedjeljak, najavio je ministar zdravstva Vili Beroš nakon sastanka članova Vlade s novoizabranim i potvrđenim županima. 

Na poziv virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i ministar zdravstva Vili Beroš u ponedjeljak bi trebali prisustvovati promociji novog načina cijepljenja putem covid autobusa.

Važnost da se "posao cijepljenja odradi dobro" bila je, po riječima potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, jedna od tema gotovo trosatnog sastanka župana s članovima Vlade i premijerom.

Covid autobusi će, po unaprijed dogovorenom redu, obilaziti područja županija i boraviti određeno vrijeme u manjim mjestima, od kojih neka nemaju nikakve zdravstvene ustanove na svom području.

Ta inovacija u cijepljenju raspravljena je danas sa županima, a orijentirat ćemo se prema ruralnim područjima. Ideja je da se stanovnicima manjih naselja izađe u susret i dođe do kućnog praga, istaknuo je ministar Beroš.

Želimo poslati poruku da je Hrvatska sigurna turistička destinacija

"Mijenjamo paradigmu, od pozivanja građana na cijepljenje, sada idemo njima ususret. Želimo poslati poruku da je Hrvatska sigurna turistička destinacija", poručio je Beroš.

Upitan za formiranje radne skupine s ciljem smanjenja dostupnosti energetskih pića maloljetnicima, rekao je da je krajnji cilj čuvanje zdravlja svih građana, posebno mlađe populacije.

"Početkom idućeg tjedna bit će sastanci i odlučan sam zaštititi zdravlje naših najmlađih", kazao je Beroš o formiranju radne skupine.

Cilj je, kaže, smanjiti dostupnost energetskih pića djeci i maloljetnicima, no modalitet će se tek utvrditi.


Izvor: Hina/Vlada 

Pisane vijesti