Edukacija za transplantacijske koordinatore prema TPM metodologiji

  • Slika /slike/20161104_100236.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo zdravstva u suradnji s Hrvatskom donorskom mrežom organiziralo je treću međunarodnu radionicu za transplantacijske koordinatore koja je održana u Splitu od 2. do 4. studenog.

Radionica o upravljanju sustavom darivanja i presađivanja organa održana je  u suradnji sa španjolskim ekspertima prema metodologiji TPM programa edukacije (Transplant Procurement Management, Donation and Transplantation Institute, Medical University of Barcelona).

Zdravstveni djelatnici iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Moldavije, Rumunjske i Makedonije imali su priliku upoznati se s raznim aspektima transplantacijskog programa, od strateškog planiranja, primjene marketinških aktivnosti, dobre kliničke prakse u postupcima darivanja organa te steći potrebne vještine komuniciranja i upravljanja transplantacijskim procesom.



Vrhunski stručnjaci iz područja darivanja i presađivanja organa polaznicima su putem interaktivnih predavanja prenijeli svoje znanje i iskustvo iz područja svoga rada, a usvojeni teorijski dio polaznici su potom primjenili i na praktičnom dijelu edukacije, odnosno različitim radionicama, nakon čega im je uručena i TPM licenca.

Dobro osmišljen i organiziran edukacijski program kao i iskazani interes, trud i predanost samih polaznika predstavljaju prikaz složenosti organizacijskih zahtjeva i profesionalnih vještina potrebnih za uspješnost transplantacijskog programa.
 

Pisane vijesti