"Hodanjem do zdravlja" od Prokurativa na Marjan

  • Slika arhiva/images/novosti/novosti/hodanjem_do_zdravlja_od_prokurativa_na_marjan/115859-1-cro-HR/hodanjem_do_zdravlja_od_prokurativa_na_marjan.jpg
  • Slika

ZAGREB, 31. listopad – Predstavnici Ministarstva zdravlja i članovi izaslanstva Odbora za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane Europskog parlamenta (ENVI) održali su danas radni sastanak.
 

Manje se krećemo, više sjedimo dok radimo, sve smo stariji narod i više obolijevamo od kroničnih nezaraznih bolesti - od kardiovaskularnih bolesti, tumora, dijabetesa tipa 2, kroničnih opstruktivnih plućnih, ali i mentalnih bolesti. Hodanje, redovito kretanje i bavljenje tjelesnom aktivnošću garancija su duljeg i zdravijeg života, pa i ova akcija ima zamisao uključiti što više ljudi u hodanje jer je to ipak najzdravija i istovremeno najjednostavnija aktivnost koju se može provoditi.

Tijekom akcije Patronažna služba Doma zdravlja Split zainteresiranim je građanima mjerila krvni tlak i šećer u krvi.

Inače, Ministarstvo zdravlja uz program Živjeti zdravo provodi i Nacionalne preventivne programe za rano otkrivanje raka vrata maternice, dojke i debelog crijeva, kao i preventivne panele za praćenje kroničnih bolesti poput dijabetesa koji su usmjereni na rano otkrivanje i liječenje kroničnih nezaraznih bolesti. Samo ranim otkrivanjem i pažljivim praćenjem bolesti možemo osigurati uspješno i jeftinije liječenje.



Pisane vijesti | Projekti i programi