Sastanak ministra Varge i ministrice zdravlja Republike Slovenije

Slika arhiva/images/novosti/novosti/sastanak_ministra_varge_i_ministrice_zdravlja_republike_slovenije/115661-1-cro-HR/sastanak_ministra_varge_i_ministrice_zdravlja_republike_slovenije.jpg

ZAGREB, 31. listopad – Predstavnici Ministarstva zdravlja i članovi izaslanstva Odbora za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane Europskog parlamenta (ENVI) održali su danas radni sastanak.
 

Glavne teme sastanka bile su reforme zdravstvenih sustava obiju zemalja, prekogranična suradnja i povezivanja zdravstvenih ustanova uključujući prekogranično pružanje zdravstvenih usluga, informatizacija zdravstva i zajedničko sudjelovanje u projektima koji se financiraju iz fondova Europske unije.

Bilo je još riječi o zdravstvenom osiguranju i modelu plaćanja u zdravstvu, nagrađivanju prema radu kao i rješavanju statusa medicinskih sestara sa srednjom stručnom spremom. Dvoje ministara razmijenili su iskustva o organizaciji primarne zdravstvene zaštite te racionalizaciji sustava na sekundarnoj i tercijarnoj razini, iskustva u području zdravstvenog osiguranja, objedinjene javne nabave, a domaćini su govorili i o stručnom obrazovanju i usavršavanju slovenskih liječnika.

Ministar Varga sa suradnicima posjetio je Univerzitetski rehabilitacijski Institut Soča gdje je sa slovenskim kolegama dogovorena suradnja u vidu razmjene iskustava hrvatskih liječnika na području rehabilitacije i radne terapije.



Pisane vijesti | Međunarodne aktivnosti