Hrvatska i Njemačka nastavljaju suradnju za bolje zdravstvo

Slika arhiva/images/novosti/novosti/hrvatska_i_njemacka_nastavljaju_suradnju_za_bolje_zdravstvo/119095-1-cro-HR/hrvatska_i_njemacka_nastavljaju_suradnju_za_bolje_zdravstvo.jpg

VUKOVAR, 17. srpnja 2015. - Ministar zdravlja prim. Siniša Varga otkrio je novu ploču vukovarske bolnice s nazivom 'Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana'.
 

Zamjenik ministra zdravlja prim.dr. Cesarik istaknuo je na sastanku kako razmjena ekspertize, informacija, iskustava i dobrih praksi u organiziranju, strukturi i reformama u zdravstvu doprinose suočavanju sa suvremenim izazovima zdravstva i poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga, posebno u vremenima kad su nužna inovativna rješenja.

Tema sastanka je bila daljnji razvoj suradnje na poljima zdravstvenog osiguranja, ekonomike zdravstva, zdravstvenog turizma, upravljanja u zdravstvu, postdiplomskog obrazovanja, upravljanja kvalitetom i zdravstvenim tehnologijama.

Današnji sastanak dio je priprema Ministarstva zdravlja za potpisivanje budućeg sporazuma o suradnji u zdravstvu između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke, dvije zemlje s dugom tradicijom javnog zdravstva.

S hrvatske strane su sastanku prisustvovali i dr. Marko Rudnički, posebni savjetnik ministra zdravlja za reforme, doc. dr. Miljenko Bura, pomoćnik ministra zdravlja za zdravstvene usluge u turizmu, dr. Ivan Švajger, ravnatelj Agencije za kvalitetu i akreditiranje u zdravstvu, profesor Fran Borovečki s KBC Zagreb te Sandra Orešić ispred Odjela za međunarodnu suradnju u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje te drugi suradnici iz Ministarstva zdravlja.



Pisane vijesti | Međunarodne aktivnosti