Školarci predstavili filmove koji promiču zdravlje

Slika arhiva/images/novosti/novosti/skolarci_predstavili_filmove_koji_promicu_zdravlje/119131-1-cro-HR/skolarci_predstavili_filmove_koji_promicu_zdravlje.jpg

VUKOVAR, 17. srpnja 2015. - Ministar zdravlja prim. Siniša Varga otkrio je novu ploču vukovarske bolnice s nazivom 'Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana'.
 

Uz ministra zdravlja prim. Sinišu Vargu, projekcijama je prisustvovao i dr. Željko Jovanović, predsjednik Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Sabora RH.

Iako ponekad nisu niti svjesni njihove ozbiljnosti i složenosti, učenici od deset do četrnaest godina itekako prepoznaju prave javno-zdravstvene teme i progovaraju o njima filmskim jezikom koji je jasan i prihvatljiv, što dokazuju i činjenice o korištenju nekih od ovih filmova u fakultetskoj nastavi, na raznim predavanjima i tribinama te u javno-zdravstvenim akcijama.

Ministar zdravlja Siniša Varga naglasio je poslije projekcije, često prekidane  aplauzom prisutnih javno-zdravstvenih eksperata, kako ovu inicijativu valja podržati i omogućiti joj širenje na veći broj osnovnih i srednjih škola, jer istodobno pridonosi svim općim ciljevima nacionalne javno-zdravstvene politike, ali i širenju medijske, posebno filmske kulture među mladima te njihovom odvraćanju od raznih oblika socijalno neprihvatljivih ponašanja kojima su svakodnevno izloženi.



Pisane vijesti | Projekti i programi