KBC Rijeka dobila državno jamstvo za 750 milijuna kuna vrijednu obnovu

Zagreb, 30. srpnja 2015. - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izdao je danas drugo dopunjeno izdanje brošure  „Vodič za samopomoć, akutna i hitna stanja te bezreceptne lijekove“. Vodič je HZZO izradio u suradnji s Ministarstvom zdravlja, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, Hrvatskim farmaceutskim društvom, Koalicijom udruga u zdravstvu, Hrvatskom udrugom za prava pacijenata i udrugom „Europa Donna Hrvatska“, s ciljem edukacije i informiranja građana o listi bezreceptnih lijekova u Republici Hrvatskoj, o njihovoj primjeni, o tome što podrazumijeva samopomoć, kako razlikovati i prepoznati akutna i hitna stanja te uputstvo za provođenje kardiopulmonalne reanimacije.

Vodič_za_samopomoć, akutna i hitna stanja te bezreceptne lijekove
 

Vrijednost projekta procijenjena je na 750 milijuna kuna, a radovi bi trebali započeti do kraja godine.

„Ovo je povijesni trenutak za Rijeku“, rekao je ministar zdravlja prim. Siniša Varga te dodao kako je ovo najveći ovogodišnji projekt u zdravstvu. „I u drugim sredinama pokreću se novi projekti pa su trenutačno ili u realizaciji ili u finalizaciji dokumentacije projekti vrijedni 2,5 milijarde kuna, a što jasno pokazuje smjer ove Vlade da osigura što kvalitetniju i dostupniju uslugu u zdravstvenom sustavu“, istaknuo je ministar Varga

Ovom izgradnjom će KBC Rijeka, nakon 150 godina rada bolnice na Sušaku, dobiti najsuvremeniji bolnički prostor. Gradnja će se odvijati na površini od 240 tisuća četvornih metara, a uredit će se Dječja bolnica, Klinika za ginekologiju i porodništvo, termoenergetski blok te otvoreno višeetažno parkiralište na Sušaku.

Nakon što su osigurana sredstva, kreće se u natječaj za odabir izvođača radova i projektantski nadzor, a do kraja godine očekuje se početak građevinskih radova.



Pisane vijesti