Konferencija u Clevelandu na temu zdravstvenog turizma

Slika /2019 Slike/zdravstveni turizam cleveland.jpg

Cleveland, Ohio 2019. - U organizaciji Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka (The Association of Croatian American Professionals - ACAP) organizirana je četvrta po redu konferencija u Clevelandu.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici ministarstva zdravstva dr. Mate Car, pomoćnik ministra i gđa. Emanuela Herceg, tajnica Kabineta ministra.
 
Cilj konferencije je povezivanje poduzetnika i stručnjaka iz dijaspore s institucijama i tvrtkama u Hrvatskoj. Naglasak je stavljen na suradnju u zdravstvenom turizmu, farmaceutici, medicinskoj opremi i rješenjima za pametne gradove.
 
Na konferenciji je održan panel na temu zdravstvenog turizma gdje je hrvatsko izaslanstvo predstavilo i promoviralo potencijale i stanje zdravstvenog turizma u Hrvatskoj.
 
Dr. Mate Car predstavio je zakonodavne okvire razvoja zdravstvenog turizma, a uz njega na panelu su sudjelovali i doc. dr. sc. Vladimir Mozetič, dr. med., predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Primorsko-goranske županije, doc. dr. sc. Marinko Rade, ravnatelj bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Dr. Martin Horvat“ u Rovinju, gosp. Marcel Medak, direktor Bizovačkih toplica i predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori te gosp. Ognjen Bagatin, direktor poliklinike Bagatin.
 

Stranica