Ministar Kujundžić posjetio Međimursku županiju

Slika /2017 Vijesti/(4) (3).JPG

Ministar Kujundžić obišao je 10. ožujka zdravstvene ustanove Međimurske županije

U Čakovcu je održao sastanak s ravnateljem Županijske bolnice Čakovec Robertom Grudićem, ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo Marinom Payerl-Pal, ravnateljem Doma zdravlja Brankom Vrčićem, ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Tomislavom Novinščakom i međimurskim županom Matijom Posavcem. Ministar je obišao Odjel intervencijske kardiololgije, operacijski blok i rađaonu Županijske bolnice Čakovec te Dom zdravlja, koji je u izgradnji.
„Kamo sreće da u Hrvatskoj ima više ovakvih bolnica, jer bi tada cijela Hrvatska bila na puno višoj razini. Županijska bolnica Čakovec pruža pozitivne primjere koje ćemo provesti i u drugim dijelovima zemlje“, rekao je ministar Kujundžić te istaknuo kako se u ovom trenutku pokreću i završavaju investicije vrijedne preko 100 milijuna kuna. Svaka uložena kuna vratit će se u svaki dom i svaku obitelj koja zatreba bilo koju od institucija, pružatelja zdravstvenih usluga, od Županijske bolnice, Zavoda za hitnu medicinu, Doma zdravlja ili Zavoda za javno zdravstvo. Samo prošli tjedan najavljena je investicija od 65 milijuna kuna, uz 50 milijuna kuna europskog, a ostatak novca iz Proračuna Međimurske županije, kojom će se adaptirati zgrada stare interne, riješiti problemi dnevne bolnice, jednodnevne kirurgije, palijativne skrbi, psihijatrije te fizikalne terapije, a što pacijenti predugo čekaju.
„U Hrvatskoj smo, prema pokazateljima kvalitete, prvi od svih zdravstvenih ustanova, jednako kao i po postotku zbrinjavanja osiguranika s našeg područja. Imamo najbolji omjer zaposlenog medicinskog i nemedicinskog osoblja od svih bolnica u zemlji“, rekao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, Robert Grudić, naglasivši kako je jedan od ključnih razloga ministrova dolaska svakako i činjenica da je od prosinca 2016. godine, od kada je u funkciji, u interventnoj kardiologiji napravljeno preko sto intervencija. „Radimo kvalitetno uz dobre rezultate pa nema razloga da cijela regija taj dio liječenja ne obavlja kod nas, što i rade“, rekao je Grudić.
Tijekom obilaska kardiologije s voditeljem Odjela Brankom Ostričkim, ministar Kujundžić se uvjerio u inovativan pristup liječenju. „Primaknuti se pacijentu i ne gubiti živote, to je za poklon“, zaključio je ministar, uz čestitke cijelom timu što jedna tako relativno mala sredina uspijeva napraviti takav kvalitetan iskorak.

Pisane vijesti