Ministar Ostojić na sastanku Vijeća ministara zdravlja Europske Unije

LUXEMBOURG, 21.  lipnja - Ministar zdravlja prof. dr. Rajko Ostojić sudjeluje danas na formalnom sastanku Vijeća ministara zdravlja Europske unije u Luxembourgu. Ministar će govoriti o potrebi stavljanja pod nadzor duhana i duhanskih proizvoda.

Na dnevnom redu bit će usvajanje općeg stajališta država članica EU o proizvodnji, predstavljanju i prodaji duhana i duhanskih proizvoda.

Ministri zdravlja EU raspravljat će o tri Prijedloga Uredbi Europskog parlamenta i Vijeća o kliničkim ispitivanjima lijekova za ljudsku uporabu, izmjenama Direktive i uredbi o medicinskim proizvodima te o «in vitro» dijagnostičkim medicinskim proizvodima.

Također će biti govora o Prijedlogu Direktive Vijeća o transparentnim mjerilima kojima se utvrđuje određivanje cijena lijekova za ljudsku uporabu i njihovo uvrštenje u nacionalne sustave zdravstvenog osiguranja.

U fokusu zasjedanja Vijeća bit će pitanje Ozbiljnih prekograničnih prijetnji zdravlju, s naglaskom na Coronavirusu, Akcijski plan za droge te o e-Zdravstvu kao inovativnom rješenju.
 

Pisane vijesti