Ministar Ostojić otvorio Odjel za palijativnu skrb Specijalne bolnice Novi Marof

Slika arhiva/images/novosti/novosti/ministar_ostojic_otvorio_odjel_za_palijativnu_skrb_specijalne_bolnice_novi_marof/66277-2-cro-HR/ministar_ostojic_otvorio_odjel_za_palijativnu_skrb_specijalne_bolnice_novi_marof.jpg

NOVI MAROF, 4. rujna - Ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić otvorio je Odjel za palijativnu skrb Specijalne bolnice za kronične bolesti Novi Marof. Uređenje je stajalo 4,5 milijuna kuna od čega je Ministarstvo zdravlja izdvojilo 2,5 milijuna dok su ostalo sredstva bolnice i Varaždinske županije. To je prvo takvo ulaganje države u ovu bolnicu nakon osam godina.

Nakon obilaska Odjela ministar Ostojić je izjavio kako je to bila obaveza prvenstveno prema zdravstvenim radnicima ove bolnice i njihovom trudu prema pacijentima iz ne samo ove županije, već iz cijele sjeverne Hrvatske i grada Zagreba.

„O palijativnoj se skrbi govori posljednjih dvadeset godina, ali se u nju nije ništa ulagalo do posljednjih nekoliko mjeseci“, izjavio je ministar te je podsjetio da je prije nekoliko mjeseci otvorio sličan odjel u Kninu i najavio da će isto napraviti u Slavoniji i Istri. Naglasio je da su bolnice u posljednjih pet godina dobile 797 novih postelja ali i da se nije 
ulagalo u ovaj tip bolnica koje su Hrvatskoj neophodne.

Ravnatelj bolnice Mladen Smoljanac rekao je da novouređeni odjel ima četrnaest soba s 28 ležaja i sve potrebne prateće prostorije.

Otvaranju su, uz predstavnike Ministarstva zdravlja, prisustvovali zamjenik ravnatelja HZZO-a Zoran Lončar, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, gradonačelnik Novog Marofa Darko Hrenić i drugi uzvanici.



Pisane vijesti