Ministar Varga posjetio Opću bolnicu Zadar

Slika arhiva/images/novosti/novosti/ministar_varga_posjetio_opcu_bolnicu_zadar/120433-1-cro-HR/ministar_varga_posjetio_opcu_bolnicu_zadar.jpg

Zagreb, 30. srpnja 2015. - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izdao je danas drugo dopunjeno izdanje brošure  „Vodič za samopomoć, akutna i hitna stanja te bezreceptne lijekove“. Vodič je HZZO izradio u suradnji s Ministarstvom zdravlja, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, Hrvatskim farmaceutskim društvom, Koalicijom udruga u zdravstvu, Hrvatskom udrugom za prava pacijenata i udrugom „Europa Donna Hrvatska“, s ciljem edukacije i informiranja građana o listi bezreceptnih lijekova u Republici Hrvatskoj, o njihovoj primjeni, o tome što podrazumijeva samopomoć, kako razlikovati i prepoznati akutna i hitna stanja te uputstvo za provođenje kardiopulmonalne reanimacije.

Vodič_za_samopomoć, akutna i hitna stanja te bezreceptne lijekove
 

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku posjetiti zadarsku bolnicu, gdje se intenzivno radi na unapređenju zdravstvene usluge, na što imaju pravo i stanovnici Zadra i okolice, ali i njihovi gosti u sezoni visoke turističke posjećenosti. Ove smo godine povećali limit bolnice za 17 posto i u skladu s tim od nove uprave očekujem učinkovitije poslovne procese i sustavan rad na kvaliteti usluge za pacijente“, izjavio je ministar Varga

Ovom je prigodom ministar stotisućitom pacijentu obrađenom u zadarskoj bolnici kroz Program plus, dodijelio simboličnu nagradu, jednogodišnju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. „Dosadašnji rezultati Programa plus su više nego zadovoljavajući te vjerujem da će ulaganje Ministarstva zdravlja u nove zdravstvene kapacitete u sklopu OB Zadar, kao i druge mjere koje smo poduzeli, doprinijeti stabilnosti i održivosti poslovanja bolnice. Jedino tako može se postići cilj koji smo si zadali, da hrvatsko zdravstvo bude uistinu dostupno hrvatskim pacijentima - onda kada im je potrebno, bez čekanja i odgode“, zaključio je Siniša Varga.

Nakon što je na Odjelu za transfuziju darovao krv, ministar zdravlja obišao je građevinske radove na izgradnji Poliklinike OB Zadar, gdje se trenutno radi na završnim  ispitivanjima instalacija, podešavanju kotlovnice te ishođenju atestne dokumentacije. Po završetku radova, Zadarska županija će financirati opremanje Poliklinike u vrijednosti 70 milijuna kuna.



Pisane vijesti | Projekti i programi