Ministar Varga posjetio rehabilitacijski kamp udruge Sanus

Slika arhiva/images/novosti/novosti/ministar_varga_posjetio_rehabilitacijski_kamp_udruge_sanus/120367-1-cro-HR/ministar_varga_posjetio_rehabilitacijski_kamp_udruge_sanus.jpg

Zagreb, 30. srpnja 2015. - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izdao je danas drugo dopunjeno izdanje brošure  „Vodič za samopomoć, akutna i hitna stanja te bezreceptne lijekove“. Vodič je HZZO izradio u suradnji s Ministarstvom zdravlja, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, Hrvatskim farmaceutskim društvom, Koalicijom udruga u zdravstvu, Hrvatskom udrugom za prava pacijenata i udrugom „Europa Donna Hrvatska“, s ciljem edukacije i informiranja građana o listi bezreceptnih lijekova u Republici Hrvatskoj, o njihovoj primjeni, o tome što podrazumijeva samopomoć, kako razlikovati i prepoznati akutna i hitna stanja te uputstvo za provođenje kardiopulmonalne reanimacije.

Vodič_za_samopomoć, akutna i hitna stanja te bezreceptne lijekove
 

Podsjetio je na nedavno preseljenje odjela dječje onkologije iz Klaićeve u Kliniku za tumore gdje se sada malim pacijentima pruža najbolja moguća liječnička skrb u izvrsno opremljenim prostorima. Vrijednost plus je činjenica da je osiguran bliži kontakt s roditeljima što u prethodnom prostoru nije bilo moguće.

Udruga Sanus – Klub roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti organizira rehabilitacijke kampove još od 2007. godine. Rehabilitacija se sastoji od niza sportskih i zabavnih aktivnosti koje se provode kroz  kreativne radionice. U aktivnosti kampa uključili su se i liječnici radi potrebne sigurnosti i medicinskog nadzora nad djecom.

Odražavanje ovih kampova pomaže djeci i njihovim roditeljima da se oporave nakon iscrpnih i dugih terapija i važna su podrška u liječenju.



Pisane vijesti