Ministar zdravlja Republike Srpske posjetio Ministarstvo zdravlja RH

Slika arhiva/images/novosti/novosti/ministar_zdravlja_republike_srpske_posjetio_ministarstvo_zdravlja_rh/114432-1-cro-HR/ministar_zdravlja_republike_srpske_posjetio_ministarstvo_zdravlja_rh.jpg
ZAGREB, 10. travnja 2015. – Ministar zdravlja prim. Siniša Varga primio je danas dr. Dragana Bogdanića, ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, njegovog pomoćnika Milana Latinovića te šefa kabineta Ljubomira Sladojevića.

Na sastanku je bilo riječi o suradnji između dvaju ministarstava, a goste iz Republike Srpske zanimale su reformske mjere u hrvatskom zdravstvenom sustavu, prije svega sanacija zdravstvenih ustanova i aktivnosti koje je u tom pravcu poduzelo Ministarstvo zdravlja RH.

Dvojica ministara usuglasili su se oko potrebe zajedničke suradnje svih ministara zdravlja u regiji.

„S obzirom da se zdravstveni sustavi u cijeloj regiji susreću sa sličnim izazovima te da problemi iz ovog područja često ne poznaju granice, suradnja i međusobna podrška ministarstava zdravlja je izuzetno važna“, rekao je ministar Bogdanić te dodao kako je s hrvatskim ministrom zdravlja prim. Sinišom Vargom i njegovim suradnicima razgovarao o aktualnim pitanjima u području zdravstva, osobito o financiranju i organizaciji zdravstvene zaštite. „Iskustva Ministarstva zdravlja Hrvatske su nam posebno važna imajući u vidu da je Republika Hrvatska članica Europske unije te da je kroz određene probleme, s kojima se mi danas susrećemo, već prošla. Također, razgovarali smo i o preporukama Europske unije za unapređenje pružanja zdravstvene usluge i osiguranju primjerene zdravstvene zaštite stanovništvu“, rekao je ministar Dragan Bogdanić.



Pisane vijesti