Novi operacijski trakt u Dječjoj bolnici Zagreb

Slika /Vijesti/2016/klaićeva.jpg

U subotu je u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti otvorena novouređena operacijska dvorana s Jedinicom intenzivnog liječenja, investicija vrijedna 18 milijuna kuna

Otvorenju su prisustvovali predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar zdravstva Milan Kujundžić, bivši ministar Siniša Varga, pročelnica Ureda za zdravstvo Grada Zagreba Mirna Šitum i drugi.
Ministar Kujundžić izrazio je zadovoljstvo tehnološkim pomakom u hrvatskome zdravstvu, rekavši kako je to velika stvar. Operacijski blok sadrži najmodernije medicinske uređaje, izolaciju za najteže slučajeve, a prilagođen je do najsitnijih detalja za intenzivno liječenje djece. Najavio je kako će Ministarstvo zdravstva nastojati popravljati i druge bolnice, poglavito dječje, a uložit će i dodatni napor kako bi se zaustavio trend manjka pedijatara, kao i novorođene djece.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je kako je to veliki događaj za hrvatsku medicinu i kvalitetniju medicinsku skrb za najmlađe pacijente te zahvalio svima koji su tome pridonijeli, kao i bivšem ministru zdravlja Siniši Vargi. „Briga o djeci je time podignuta na višu razinu i poticaj je svima nama koji nosimo političku odgovornost zajedno sa svim stručnim ljudima u hrvatskom zdravstvu da prionemo zajedničkim snagama realizaciji krupnog cilja, izgradnji nove dječje bolnice koja bi omogućila kvalitetniju zdravstvenu skrb. Kako bi se omogućila realizacija tog ključnog projekta, radi se na osiguranju sredstava iz operativnih programa kohezijskih fondova Europske unije“, naglasio je Plenković.
„Jedinica intenzivnog liječenja s 12 kreveta opremljena je najsuvremenijom opremom i najbolji stručnjaci na svijetu, koji ovdje rade, dobili su i takvu opremu“, istaknuo je ravnatelj bolnice Zoran Bahtijarević i dodao kako se u integriranoj operacijskoj sali sve upravlja s centralnog mjesta, a u intenzivnoj njezi sve se može individualno prilagođavati svakom pacijentu. „Postignut je konsenzus o izgradnji nove središnje dječje bolnice koje je i jedino pravo rješenje“, naglasio je Bahtijarević. 
Voditeljica Odjela intenzivnog liječenja Dječje bolnice Ivančica Škarić istaknula je kako novouređena moderna jedinica intenzivnog liječenja tehnološkom potporom i opremom zadovoljava najviše standarde liječenja novorođenčadi i prijevremeno rođene djece, djece koja su teško ozlijeđena ili bolesna, podvrgnuta teškim operacijskim zahvatima ili koja su doživjela neku tešku nesreću.

Pisane vijesti