Novi programi za zaštitu zdravlja hrvatskih veterana

Slika arhiva/images/novosti/novosti/novi_programi_za_zastitu_zdravlja_hrvatskih_veterana/111804-3-cro-HR/novi_programi_za_zastitu_zdravlja_hrvatskih_veterana.jpg

ZABOK, 6. veljače 2015. – U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana održana je svečanost u povodu proglašenja „Dana zdravlja branitelja“. Svečanosti su prisustvovali ministar zdravlja prim. Siniša Varga, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjana Prenđa Trupec, sanacijski upravitelj Ivan Švajger, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i drugi.

Zabočka bolnica prvi put je ove godine organizirala preventivnu javnu akciju s ciljem zaštite zdravlja koja je namijenjena isključivo braniteljima, hrvatskim ratnim vojnim invalidima i članovima njihovih obitelji.

„Ovime se želi ukazati na važnost brige o vlastitom zdravlju koje je temelj i preduvjet kvalitetnog života svakog pojedinca“, istaknuo je sanacijski upravitelj bolnice dr. Ivan Švajger te dodao kako će to biti veliki iskorak u očuvanju zdravlja branitelja kojima smo dužni posvetiti posebnu pažnju.

Ministar zdravlja prim. dr. Siniša Varga sa suradnicima je obišao i pacijente veterane u bolnici te se uvjerio u kvalitetu zdravstvene njege koja im je pružena, a izrazio je i zadovoljstvo inicijativom Uprave OB Zabok, preventivnom javnom akcijom za zaštitu zdravlja branitelja i njihovih obitelji.

S dr. Ivanom Švajgerom, sanacijskim upraviteljem OB Zabok, razgovarao je i o budućim planovima za rad bolnice u Zaboku, ali i u ostalim budućim veteranskim bolnicama, kao i o dugoročnom planu za kadrovsko jačanje bolnice u brizi za veterane.

Plan je da se 3. veljače proglasi „Danom zdravlja branitelja“ te da se svake godine obilježava kroz razne aktivnosti vezane uz kontrolu i očuvanje zdravlja i to ne samo u Zaboku nego i u drugim hrvatskim bolnicama.

Također je u planu da se Opća bolnica Knin "Hrvatski ponos" i OB Vukovar specijaliziraju, poput ove u Zaboku, za specifične probleme braniteljske populacije te da i one nose naziv braniteljske bolnice.



Pisane vijesti