Novi uređaji u KBC-u Split

Slika /2023 slike/Magnet 3Tesla 1.JPG

Kao dio investicije od 35 mil. EUR iz NPOO-a, reformski je iskorak za zdravstveni sustav i naše pacijente

Instalirani uređaji integrirane endoskopske gastroenterološke dvorane i neurointervencijske digitalne DSA angiodvorane te digitalni dijaskopski RTG uređaj i magnetska rezonanca 3 Tesla sveukupne vrijednosti više od 4.6 milijuna eura samo su dio investicije iz NPOO-a od 35 milijuna eura u KBC-u Split te predstavlja reformski iskorak za zdravstveni sustav i naše pacijente“ istaknuo je ministar Beroš na konferenciji za medije kojoj je prethodio obilazak četiriju uređaja povodom obilježavanja Dana KBC-a Split.

Osim ministra Vilija Beroša, izaslanika predsjednika Vlade, na svečanosti su bili nazočni i gradonačelnik Splita Ivica Puljak i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović.
 
„Dvadeseta obljetnica osnutka ustanove KBC Split prilika je za rekapitulaciju napravljenog, ali i prezentaciju budućeg razvoja splitske bolnice kako bi pacijenti dobili što bolju zdravstvenu uslugu, a djelatnici što bolje uvjete rada i priliku za stručno usavršavanje“ izjavio je ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović dodajući da, osim nova četiri uređaja iz NPOO-a, iz istog izvora planira se natječaj za robotsku kirurgiju, preuređenje kirurškog bloka na Križinama i kupnja četiri linearna akceleratora.

KBC Split planira i radove na helidromu koji je izgrađen prije 30 godina u prostoru zavoda za fizikalnu medicinu, projekt prometa u krugu bolnice i izgradnju centra za djecu s neurorazvojnim poremećajima. Projekt uređenja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema planira se dovršiti do ljeta, a Regionalnog transfuzijskog centra do kraja ove godine. Kad se tome pridoda izrada projektno-tehničke dokumentacije za Centar za akutne medicinu, novu zgrada poliklinike s dnevnim bolnicama, kao i Istraživački medicinski centar, razvidno je da KBC Split radi na dugoročnom unaprjeđenju zdravstvene skrbi.
 
„Na obilježavanju Dana KBC-a Split posebno smo apostrofirali važnost suradnje na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini kako bismo uistinu stavili u fokus naše pacijente. Svjesni smo svih izazova u zdravstvenom sustavu i orijentirani smo prema rješenjima. Reforma je utemeljena i odlučni smo kretati se tim putem. No, za postizanje potpune učinkovitosti zdravstvenog sustava svi moramo nešto dati: Ministarstvo zakonske okvire, djelatnici posvećenost pacijentima, a pacijenti usmjerenost prema prevenciji. Budućnost zdravstvenog sustava je u zajedničkom traženju rješenja uvažajući realne mogućnosti države i društva“, zaključio je ministar Beroš.
 

Pisane vijesti